Julbord på Operahuset • Upplev julen på Operahuset i två av Stockholms mest unika miljöer, Operaterrassen och Rotundan.

Operakällaren och Johan Evers från A Bar called Gemma lanserar Bar Othilia

Nu står det klart att Operakällaren teamar upp med Johan Evers och teamet bakom A Bar called Gemma och skapar Bar Othilia med öppning den 16 januari 2025.

“Med Othilia vill jag skapa en atmosfär där man glömmer tid och rum. Det ska vara en plats där alla känner sig inkluderade och hemma. Det första du ska tänka när du lämnar är: ’När kan jag komma tillbaka?’. Visionen är att skapa något tidlöst – en plats som blir en institution i sig själv. Genom att vårda Operakällarens historia vill jag samtidigt utmana den, öppna upp och tillföra en lekfull och kreativ energi”, säger Johan Evers.

Johan Evers är en av Sveriges mest framstående bartenders, med en bred och lång karriär med internationell kännedom. Under sin karriär har han mottagit flera prestigefyllda utmärkelser, däribland titeln Sveriges bästa bartender. Johan reser världen över för att hålla utbildningar, leda seminarier och genomföra gästspel. Han är dessutom en uppskattad jurymedlem i både internationella och nationella tävlingar. Evers ligger bakom succén ”A Bar Called Gemma”, som inte bara etablerats som en av Stockholms mest innovativa barer utan också fått internationell uppmärksamhet och omnämnts som en av världens främsta.

”Johan och jag har känt varandra i 20 år och jag har följt hans framgångar och framfart genom åren. Tillsammans med Johan och Bar Othilia har vi nu lagt ännu en viktig pusselbit på plats. Huset öppnar upp på ett helt nytt sätt”, säger Oscar Durling, VD AB Operakällaren.

Baren blir en efterlängtad och självklar förstärkning av helhetsupplevelsen på Operakällaren. Till den redan höga nivån på mat och vin adderas nu en bar av absolut världsklass, med en unik anknytning till Sveriges främsta vinkällare, Nobiskällaren.

Här får gäster möjlighet att njuta av några av världens bästa viner och uppleva gästspel från internationellt hyllade bartenders och kreatörer. Baren blir en destination som inte bara höjer standarden, utan också tillför en helt ny dimension till den gastronomiska upplevelsen på Operakällaren.

“Att få öppna vårt ’vardagsrum’, Othilia, känns som en viktig del av den vision jag delade med Daniel – att göra Operakällaren till en levande plats som är öppen för alla – och för alla tillfällen. Att tillsammans med Johan få driva gastronomin vidare och skapa ett uttryck där mat och dryck möts på ett sätt som aldrig tidigare funnits på Operakällaren är både spännande och inspirerande”, säger Emanuel Tärnqvist, Executive Chef Operakällaren.

Othilia har premiär torsdagen den 16 januari kl. 17.

BORDSBOKNING
Du behöver inte ha bord i matsalen för att dricka cocktails hos Othilia.
Ett fåtal cocktail-bord kommer att finnas tillgängliga för bokning på Othilia. Gäster är varmt välkomna att komma förbi spontant.

Boka bord Othilia
operakallaren.se/othilia

Kontakt
Frida M Thornberg, Marknadschef Nobis Restaurant Division
frida.thornberg@nobis.se

Operakällaren öppnade 1787 och är en av Sveriges mest prestigefyllda restauranger. Under Tore Wretmans ledning från 1955 blev Operakällaren en känd gastronomisk institution som införde nya matlagningstekniker och gjorde restaurangen internationellt omtalad.

Vill du ha mer information?

Skicka gärna en förfrågan – vi ser fram emot att hjälpa er planera ett oförglömligt evenemang!

Operahuset lanseras som gemensam plattform för gastronomi, fest, event och möten

Operahuset, en ikonisk plats i hjärtat av Stockholm, har i hundratals år varit en central punkt för kultur, gastronomi och fest. Generationer av besökare har ...
Läs mer →

Frukostseminarium: Operakällaren Foundation och WaterAid

I september 2024 arrangerade Operakällaren Foundation och WaterAid ett betydelsefullt frukostseminarium på Operaterrassen i Stockholm, med fokus på hur tillgång till rent vatten och sanitet ...
Läs mer →

Lokaler för konferens och möten på Operahuset

MNO_7863
400
Antal kvadratmeter
280
Biosittning
18
Ögrupper
350
Mingel
250
Middag

Operaterrassen

Operaterassen är navet för storslagna tillställningar, galor, lanseringar, bröllop och middagar.
MNO_5645
600
Antal kvadratmeter
350
Biosittning
25
Ögrupper
600
Mingel
300
Middag

Rotundan

I direkt anslutning till Operaterrassen ligger Rotundan, en imponerande rund lokal med en takhöjd på hela sex meter.
MNO_7938
400
Antal kvadratmeter
150
Biosittning
8
Ögrupper
1000
Mingel
150
Middag

Café Opera

Café Opera är en legendarisk venue som är perfekt för allt från exklusiva middagar och storstilade fester till kreativa events.
MNO_5770
45
Antal kvadratmeter
30
Biosittning
3
Ögrupper
50
Mingel
40
Middag

Stora Salongen

Stora Salongen på Entresolvåningen är en sofistikerad och avskild lokal som rymmer upp till 30 gäster för sittande middag.
MNO_5750
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
30
Mingel
16
Middag

Nobiskällaren

Nobiskällaren bjuder nu in till privata tillställningar där vinet står i centrum.
MNO_7902
40
Antal kvadratmeter
20
Biosittning
2
Ögrupper
30
Mingel
15
Middag

Redaresalen

Redaresalen, belägen på Entresolvåningen, är en elegant möteslokal som rymmer upp till 20 personer i en stilfull miljö.
MNO_6208
400
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
350
Mingel
90
Middag

Operakällaren

Det här är en av Nordens mest prestigefyllda restauranger, Sveriges nationalkrog med anor från 1700-talet.
MNO_6319
60
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
18
Middag

Steinwallsrummet

Ett vackert chambre separee, perfekt för sällskap som vill sitta mer avskilt.
hornrummet-puff-operakallaren
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
8
Middag

Hörnrummet

Hörnrummet är Operakällarens mest privata rum.
Cafe Opera-23
50
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
100
Mingel
-
Middag

END

END är vårt mest intima utrymme, med plats för upp till 150 gäster. Denna del av Operahuset är perfekt för er som vill skapa en egen nattklubb efter avslutad middag eller konferens.