Nu står det klart att Operakällaren teamar upp med Johan Evers och teamet bakom A Bar called Gemma och skapar Bar Othilia med öppning den 16 januari 2025.
“Med Othilia vill jag skapa en atmosfär där man glömmer tid och rum. Det ska vara en plats där alla känner sig inkluderade och hemma. Det första du ska tänka när du lämnar är: ’När kan jag komma tillbaka?’. Visionen är att skapa något tidlöst – en plats som blir en institution i sig själv. Genom att vårda Operakällarens historia vill jag samtidigt utmana den, öppna upp och tillföra en lekfull och kreativ energi”, säger Johan Evers.
Johan Evers är en av Sveriges mest framstående bartenders, med en bred och lång karriär med internationell kännedom. Under sin karriär har han mottagit flera prestigefyllda utmärkelser, däribland titeln Sveriges bästa bartender. Johan reser världen över för att hålla utbildningar, leda seminarier och genomföra gästspel. Han är dessutom en uppskattad jurymedlem i både internationella och nationella tävlingar. Evers ligger bakom succén ”A Bar Called Gemma”, som inte bara etablerats som en av Stockholms mest innovativa barer utan också fått internationell uppmärksamhet och omnämnts som en av världens främsta.
”Johan och jag har känt varandra i 20 år och jag har följt hans framgångar och framfart genom åren. Tillsammans med Johan och Bar Othilia har vi nu lagt ännu en viktig pusselbit på plats. Huset öppnar upp på ett helt nytt sätt”, säger Oscar Durling, VD AB Operakällaren.
Baren blir en efterlängtad och självklar förstärkning av helhetsupplevelsen på Operakällaren. Till den redan höga nivån på mat och vin adderas nu en bar av absolut världsklass, med en unik anknytning till Sveriges främsta vinkällare, Nobiskällaren.
Här får gäster möjlighet att njuta av några av världens bästa viner och uppleva gästspel från internationellt hyllade bartenders och kreatörer. Baren blir en destination som inte bara höjer standarden, utan också tillför en helt ny dimension till den gastronomiska upplevelsen på Operakällaren.
“Att få öppna vårt ’vardagsrum’, Othilia, känns som en viktig del av den vision jag delade med Daniel – att göra Operakällaren till en levande plats som är öppen för alla – och för alla tillfällen. Att tillsammans med Johan få driva gastronomin vidare och skapa ett uttryck där mat och dryck möts på ett sätt som aldrig tidigare funnits på Operakällaren är både spännande och inspirerande”, säger Emanuel Tärnqvist, Executive Chef Operakällaren.
Othilia har premiär torsdagen den 16 januari kl. 17.
BORDSBOKNING
Du behöver inte ha bord i matsalen för att dricka cocktails hos Othilia.
Ett fåtal cocktail-bord kommer att finnas tillgängliga för bokning på Othilia. Gäster är varmt välkomna att komma förbi spontant.
Boka bord Othilia
operakallaren.se/othilia
Kontakt
Frida M Thornberg, Marknadschef Nobis Restaurant Division
frida.thornberg@nobis.se
Operakällaren öppnade 1787 och är en av Sveriges mest prestigefyllda restauranger. Under Tore Wretmans ledning från 1955 blev Operakällaren en känd gastronomisk institution som införde nya matlagningstekniker och gjorde restaurangen internationellt omtalad.