Julbord på Operahuset • Upplev julen på Operahuset i två av Stockholms mest unika miljöer, Operaterrassen och Rotundan.

Emanuel Tärnqvist ny executive chef för Operakällaren – blir även kulinarisk ledare för hela huset

Emanuel Tärnqvist har utsetts till Executive Chef för Operakällaren och tillträder samtidigt som kulinarisk ledare för hela Operahuset. Utnämningen markerar ett nytt kapitel för huset och syftar till att ytterligare förstärka kvaliteten och den gastronomiska helhetsupplevelsen inom såväl restaurang som eventverksamhet.

Tärnqvist är klassiskt skolad i det franska köket och har tidigare arbetat i både Australien och Paris. År 2015 återvände han till Sverige och inledde ett nära samarbete med Daniel Höglander. Tre månader senare öppnade de den prisbelönta restaurangen Aloë, som stoltserat med två stjärnor i Guide Michelin. Efter nästan ett decennium som kreativa parhästar tog duon förra sommaren över det kulinariska ansvaret för Operakällaren. Nu kliver Emanuel vidare i rollen som Executive Chef och får samtidigt ett övergripande ansvar över det kulinariska uttrycket i hela Operahuset.

“Det känns naturligt att nu axla rollen som Executive Chef för Operakällaren – det är här i köket jag hör hemma och i matsalen jag möter gästerna. Lika självklart är det att ta ett helhetsgrepp över huset. Operahuset ska leverera mat på högsta nivå, oavsett om det är en intim middag i matsalen eller ett företagsevent för 300 personer på Operaterrassen. Inom sitt respektive segment ska det hålla absolut högsta nivå– varje gång”. säger Emanuel Tärnqvist.

“Vi ser en ökad efterfrågan på stora middagar, både från privata och företagskunder. Genom att utse Emanuel till kreativ ledare för den gastronomiska upplevelsen i hela huset säkerställer vi att allt som serveras håller absolut toppklass”, säger Oscar Durling, vd för Operahuset.

Med Tärnqvist i spetsen fortsätter Operahuset att utveckla sitt gastronomiska erbjudande med målet att skapa exceptionella matupplevelser – oavsett om det handlar om en intim stjärnkrogsupplevelse eller en bankett för flera hundra gäster.

“Mitt och Daniels mål när vi tog över Operakällaren förra sommaren var att öppna upp huset på ett nytt sätt och skapa en plats där människor möts och delar oförglömliga stunder. Vi har kommit en lång bit på vägen – och nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla köket och vara första kulinariska ledaren på Operakällaren att ta två stjärnor”, säger Emanuel Tärnqvist.

Operakällaren öppnade 1787 och är en av Sveriges mest prestigefyllda restauranger. Under Tore Wretmans ledning från 1955 blev Operakällaren en känd gastronomisk institution som införde nya matlagningstekniker och gjorde restaurangen internationellt omtalad.

Vill du ha mer information?

Skicka gärna en förfrågan – vi ser fram emot att hjälpa er planera ett oförglömligt evenemang!

Operakällaren utsedd till Sveriges fjärde bästa restaurang

Vi är glada och hedrade att kunna dela nyheten att Operakällaren i april utsågs till Sveriges fjärde bästa restaurang av Falstaff Nordic Restaurant Guide Sweden, ...
Läs mer →

Operakällaren och Johan Evers från A Bar called Gemma lanserar Bar Othilia

Nu står det klart att Operakällaren teamar upp med Johan Evers och teamet bakom A Bar called Gemma och skapar Bar Othilia med öppning den ...
Läs mer →

Operahuset lanseras som gemensam plattform för gastronomi, fest, event och möten

Operahuset, en ikonisk plats i hjärtat av Stockholm, har i hundratals år varit en central punkt för kultur, gastronomi och fest. Generationer av besökare har ...
Läs mer →

Frukostseminarium: Operakällaren Foundation och WaterAid

I september 2024 arrangerade Operakällaren Foundation och WaterAid ett betydelsefullt frukostseminarium på Operaterrassen i Stockholm.
Läs mer →

Lokaler för konferens och möten på Operahuset

MNO_4302
400
Antal kvadratmeter
280
Biosittning
18
Ögrupper
350
Mingel
250
Middag

Operaterrassen

Operaterassen är navet för storslagna tillställningar, galor, lanseringar, bröllop och middagar.
MNO_5645
600
Antal kvadratmeter
350
Biosittning
25
Ögrupper
600
Mingel
300
Middag

Rotundan

I direkt anslutning till Operaterrassen ligger Rotundan, en imponerande rund lokal med en takhöjd på hela sex meter.
MNO_7938
400
Antal kvadratmeter
150
Biosittning
8
Ögrupper
1000
Mingel
150
Middag

Café Opera

Café Opera är en legendarisk venue som är perfekt för allt från exklusiva middagar och storstilade fester till kreativa events.
MNO_5770
45
Antal kvadratmeter
30
Biosittning
3
Ögrupper
50
Mingel
40
Middag

Stora Salongen

Stora Salongen på Entresolvåningen är en sofistikerad och avskild lokal som rymmer upp till 30 gäster för sittande middag.
MNO_7902
40
Antal kvadratmeter
20
Biosittning
2
Ögrupper
30
Mingel
15
Middag

Redaresalen

Redaresalen, belägen på Entresolvåningen, är en elegant möteslokal som rymmer upp till 20 personer i en stilfull miljö.
MNO_5750
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
30
Mingel
16
Middag

Nobiskällaren

Nobiskällaren bjuder nu in till privata tillställningar där vinet står i centrum.
MNO_6208
400
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
350
Mingel
90
Middag

Operakällaren

Det här är en av Nordens mest prestigefyllda restauranger, Sveriges nationalkrog med anor från 1700-talet.
MNO_6319
60
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
18
Middag

Steinwallsrummet

Ett vackert chambre separee, perfekt för sällskap som vill sitta mer avskilt.
hornrummet-puff-operakallaren
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
8
Middag

Hörnrummet

Hörnrummet är Operakällarens mest privata rum.
Cafe Opera-23
50
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
100
Mingel
-
Middag

END

END är vårt mest intima utrymme, med plats för upp till 150 gäster. Denna del av Operahuset är perfekt för er som vill skapa en egen nattklubb efter avslutad middag eller konferens.