Julbord på Operahuset • Upplev julen på Operahuset i två av Stockholms mest unika miljöer, Operaterrassen och Rotundan.

Tête-à-tête – med Boel Östbom

Ett samtal där vi möter en av de nyckelpersoner som gör Operahuset till vad det är. En person som spelar en viktig roll i Operahusets berättelse och bidrar till upplevelserna, värdskapet och den inkluderande gastronomin. Tillsammans fortsätter vi att skapa minnesvärda ögonblick – en middag, en fest och en upplevelse i taget.

Den här gången möter vi Boel Östbom, projektkoordinator

Hej Boel! Berätta om din bakgrund.
De senaste tio åren har jag arbetat inom mötesbranschen. Jag har alltid vetat att jag vill jobba med event och projektledning – jag trivs med att vara den som håller ihop allt och får saker att hända. Jag har pluggat säljande projektledning och har erfarenhet från både byråsidan och hotellvärlden. Min bakgrund är bred, vilket gör att jag snabbt kan förstå och möta olika typer av kunders behov. Innan Operahuset jobbade jag bland annat på Oscars- och Chinateatern.

Vad innebär din roll i praktiken?
När Douglas och Malin har sålt in ett uppdrag, tar jag över. De säljer drömmar – som sedan jag och driften förverkligar. Det handlar om att fylla evenemanget med rätt innehåll – från blommor och dekor till artister och underhållning. Jag följer kunden genom hela processen, från start till mål, och ser till att helheten sitter.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Min dag är ofta full av variation, men det viktigaste är att alltid finnas till för gästerna och kunderna. Det kan handla om allt från visningar av lokalen till mejl och telefonavstämningar.
Jag försöker också alltid vara på plats en stund under varje event – säga hej, stämma av och känna av stämningen. Jag drivs av att se människor mötas, och därför är det viktigt för mig att vara närvarande även när eventet drar igång.

Vilka delar av ditt arbete tycker du är mest givande?
Kundkontakten – utan tvekan. Jag vill ha en personlig relation med varje kund, lära känna dem, förstå deras behov och vision. Det är i det nära samarbetet som det magiska händer.

Hur samarbetar du med de olika teamen inom huset – från restaurang till event och nattliv?
Jag har ett nära och dagligt samarbete med alla team – jag springer ofta ner till köket för att prata menyer, tider och upplägg. Det är viktigt att vi koordinerar – när ska vi möblera om? När ska vi riva? Hur kan vi dra nytta av varandra på bästa sätt?
Ofta börjar våra gäster med middag på Operaterrassen och sen vill de fortsätta kvällen på Café Opera. Då ser vi till att det blir en smidig övergång. Det är just det som är så speciellt med Operahuset – att vi har allt under samma tak: maten, middagen och festen!

Vad tycker du är unikt med Operahuset som plats?
Läget, så klart – mitt i stan, med utsikt över vattnet. Men framför allt möjligheten att skapa en helhetsupplevelse. Det är få ställen som kan erbjuda allt – från fördrink till middag och sen vidare till nattklubb – utan att gästen ens behöver lämna byggnaden.

Vad inspirerar dig?
Nyfikenhet – på livet och på människor. Att hela tiden upptäcka nya perspektiv och lära känna olika personligheter är otroligt inspirerande.

Om Operahuset vore en person – hur skulle du beskriva dess personlighet?
Det skulle vara en person med många unika sidor. Full av energi, alltid vaken, med ett rikt liv från tidig morgon till sen natt. En riktig karaktär med många intressen och oväntade sidor.

Om du var en Disneykaraktär – vem skulle du vara?
Kanske Snövit? Jag ser till att alla har det bra och har koll på hela ”familjen”. Någon måste ju hålla ihop det hela!

Vad gör du helst när du själv vill varva ner – utanför arbetet?
Jag älskar att springa, gärna ute i naturen. Skärgården är en favoritplats för återhämtning. Jag tycker också om att vara i stallet – och att resa när jag får chansen.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att jobba i eventvärlden?
KÖR! Det är världens roligaste jobb! Ibland känns det nästan som ett ”låtsasjobb” – för att det är så otroligt kul. Man får ständigt vara med där det händer. Får man ens ha så roligt på jobbet?

Om ditt jobb var en cocktail – vilken skulle det vara?
En Long Island Iced Tea – en drink med många ingredienser!

Vill du ha mer information?

Skicka gärna en förfrågan – vi ser fram emot att hjälpa er planera ett oförglömligt evenemang!

Emanuel Tärnqvist ny executive chef för Operakällaren – blir även kulinarisk ledare för hela huset

Emanuel Tärnqvist har utsetts till Executive Chef för Operakällaren och tillträder samtidigt som kulinarisk ledare för hela Operahuset. Utnämningen markerar ett nytt kapitel för huset ...
Läs mer →

Operakällaren utsedd till Sveriges fjärde bästa restaurang

Vi är glada och hedrade att kunna dela nyheten att Operakällaren i april utsågs till Sveriges fjärde bästa restaurang av Falstaff Nordic Restaurant Guide Sweden, ...
Läs mer →

Operakällaren och Johan Evers från A Bar called Gemma lanserar Bar Othilia

Nu står det klart att Operakällaren teamar upp med Johan Evers och teamet bakom A Bar called Gemma och skapar Bar Othilia med öppning den ...
Läs mer →

Operahuset lanseras som gemensam plattform för gastronomi, fest, event och möten

Operahuset, en ikonisk plats i hjärtat av Stockholm, har i hundratals år varit en central punkt för kultur, gastronomi och fest. Generationer av besökare har ...
Läs mer →

Frukostseminarium: Operakällaren Foundation och WaterAid

I september 2024 arrangerade Operakällaren Foundation och WaterAid ett betydelsefullt frukostseminarium på Operaterrassen i Stockholm.
Läs mer →

Lokaler för konferens och möten på Operahuset

MNO_4302
400
Antal kvadratmeter
280
Biosittning
18
Ögrupper
350
Mingel
250
Middag

Operaterrassen

Operaterassen är navet för storslagna tillställningar, galor, lanseringar, bröllop och middagar.
MNO_5645
600
Antal kvadratmeter
350
Biosittning
25
Ögrupper
600
Mingel
300
Middag

Rotundan

I direkt anslutning till Operaterrassen ligger Rotundan, en imponerande rund lokal med en takhöjd på hela sex meter.
MNO_7938
400
Antal kvadratmeter
150
Biosittning
8
Ögrupper
1000
Mingel
150
Middag

Café Opera

Café Opera är en legendarisk venue som är perfekt för allt från exklusiva middagar och storstilade fester till kreativa events.
MNO_5770
45
Antal kvadratmeter
30
Biosittning
3
Ögrupper
50
Mingel
40
Middag

Stora Salongen

Stora Salongen på Entresolvåningen är en sofistikerad och avskild lokal som rymmer upp till 30 gäster för sittande middag.
MNO_7902
40
Antal kvadratmeter
20
Biosittning
2
Ögrupper
30
Mingel
15
Middag

Redaresalen

Redaresalen, belägen på Entresolvåningen, är en elegant möteslokal som rymmer upp till 20 personer i en stilfull miljö.
MNO_5750
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
30
Mingel
16
Middag

Nobiskällaren

Nobiskällaren bjuder nu in till privata tillställningar där vinet står i centrum.
MNO_6208
400
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
350
Mingel
90
Middag

Operakällaren

Det här är en av Nordens mest prestigefyllda restauranger, Sveriges nationalkrog med anor från 1700-talet.
MNO_6319
60
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
18
Middag

Steinwallsrummet

Ett vackert chambre separee, perfekt för sällskap som vill sitta mer avskilt.
hornrummet-puff-operakallaren
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
8
Middag

Hörnrummet

Hörnrummet är Operakällarens mest privata rum.
Cafe Opera-23
50
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
100
Mingel
-
Middag

END

END är vårt mest intima utrymme, med plats för upp till 150 gäster. Denna del av Operahuset är perfekt för er som vill skapa en egen nattklubb efter avslutad middag eller konferens.