Julbord på Operahuset • Upplev julen på Operahuset i två av Stockholms mest unika miljöer, Operaterrassen och Rotundan.

Tête-à-tête – med Malin Norling

Ett samtal där vi möter en av de nyckelpersoner som gör Operahuset till vad det är. En person som spelar en viktig roll i Operahusets berättelse och bidrar till upplevelserna, värdskapet och den inkluderande gastronomin. Tillsammans fortsätter vi att skapa minnesvärda ögonblick – en middag, en fest och en upplevelse i taget.

Den här gången möter vi Malin Norling, Head of Sales & Operations.

Berätta om din bakgrund
Jag visste redan som 13-åring att jag ville jobba med hotell och events. Min karriär startade på Clarion Arlanda och därefter var jag med och öppnade HOBO, jobbade centralt med försäljning inom Nobis och lanserade Ellery Beach House. Efter en tid i Dubai, där jag arbetade med mode, återvände jag till Sverige och tog rollen som internationellt säljansvarig på Space. Idag är jag Head of Sales & Operations på Operahuset – min drömroll, där jag får kombinera kommersiellt tänk med försäljning och driva hela huset framåt.

Kan du berätta om din roll på Operahuset?
Min roll handlar om att få ihop alla team i huset till en enhet. Operahuset rymmer flera verksamheter och det gäller att skapa en sömlös upplevelse för våra gäster. Någon som kommer hit för en konferens ena dagen kanske återvänder som nattklubbsgäst nästa kväll. Jag arbetar med att paketera helheten och säkerställa att vi tar hand om gästen på bästa sätt.

Vad är det mest utmanande och mest givande med din roll?
Det mest givande är utan tvekan kärleken från teamet och de återkommande gästerna – det ger otroligt mycket energi! Den största utmaningen har varit att få människor att förstå den förändring vi har genomgått. Operahuset ser kanske likadant ut på utsidan, men möjligheterna här inne är något helt annat idag. Det händer otroligt mycket och vi vill att fler ska upptäcka det.

Vad är den största skillnaden?
Framför allt människorna och sättet vi arbetar på. Vi ser oss inte längre som separata enheter – utan som ett och samma hus. Teamen samarbetar mer och jobbar mot samma mål. Det visuella har också förändrats med uppgraderad teknik, förbättrad inredning och en starkare helhet. Men den största skillnaden är hur vi ser på gästen och kundrelationerna.

Vad skulle du säga är den perfekta sommarfesten på Operahuset?
Få platser kombinerar centralt läge med grönska och vatten på samma sätt som Operahuset. Gäster kan anlända med båt och njuta av närheten till Kungsträdgården. Operaterrassen och Lagerlunden är inomhus, men ger känslan av att vara utomhus. Vi har också flera ytor utomhus med tillstånd – perfekta för en fördrink i sommarkvällen.

Men framför allt kan vi skapa precis vilka miljöer som helst. Tänk en sommarkväll som inleds med en femkamp i Kungsträdgården eller en drink utomhus till tonerna av en trubadur. Därefter kliver gästerna in i Operahuset, där vi har byggt upp en midsommarhörna för att binda kransar, följt av en exklusiv cocktailupplevelse i en egen bar. Kvällen fortsätter genom husets olika rum och avslutas kanske med ett storslaget rave i Rotundan.

Hur ser du på värdskap?
För mig handlar värdskap om att vara personlig, men inte privat. Våra gäster vill känna att de kan knyta an till oss – att vi ser dem som individer. Utan den viktiga aspekten blir det endast en affärstransaktion. En genuin relation skapas genom att vara närvarande och engagerad. Ju mer personlig man vågar vara, desto starkare och mer långsiktig blir relationen.

Vilken känsla vill du att gästerna ska ha när de lämnar Operahuset?
Värme. Jag vill att varje gäst lämnar med ett minne – och det behöver inte vara något stort. Det kan vara en detalj, en känsla eller en upplevelse som berör dem på ett personligt plan.

Hur skulle en kickoff i Operahuset kunna se ut?
Skapa ett tema utifrån vad ni vill förstärka i företagskulturen. Låt hela teamet tolka och visualisera vad företagskulturen betyder för dem genom att måla något unikt. Därefter ställer ni ut verken i en vernissage – en kreativ start på kvällen. Sedan väntar en middag med liveshow som knyter an till temat och kvällen avslutas med fest på Café Opera.

Hur ser du på framtiden för event och möten?
Vi befinner oss i en osäker tid, vilket gör att företag blir smartare med sina investeringar. Behovet av att mötas är dock starkare än någonsin, men vi ser en tydlig trend – fler aktiviteter och middagar, men färre traditionella möten. Företag satsar på upplevelser som stärker företagskulturen och just det gör Operahuset till en perfekt plats.

Vad drömmer du om att få arrangera här i framtiden?
Elle-galan, något kopplat till Fashion Week eller delar av Brilliant Minds. Och om Oscarsgalan vill komma hit så är de välkomna, haha!

Vilken låt skulle vara soundtrack till ditt liv?
“Daydream” av Lily Meola.

Om du inte jobbade med detta, vad skulle du göra då?
Hundra procent Formel 1-förare!

Om ditt jobb var en cocktail, vilken skulle det vara?
En All or Nothing såklart! Om ni inte testat den på Othilia ännu, så måste ni göra det.

Vill du ha mer information?

Skicka gärna en förfrågan – vi ser fram emot att hjälpa er planera ett oförglömligt evenemang!

Operakällaren och Johan Evers från A Bar called Gemma lanserar Bar Othilia

Nu står det klart att Operakällaren teamar upp med Johan Evers och teamet bakom A Bar called Gemma och skapar Bar Othilia med öppning den ...
Läs mer →

Operahuset lanseras som gemensam plattform för gastronomi, fest, event och möten

Operahuset, en ikonisk plats i hjärtat av Stockholm, har i hundratals år varit en central punkt för kultur, gastronomi och fest. Generationer av besökare har ...
Läs mer →

Frukostseminarium: Operakällaren Foundation och WaterAid

I september 2024 arrangerade Operakällaren Foundation och WaterAid ett betydelsefullt frukostseminarium på Operaterrassen i Stockholm, med fokus på hur tillgång till rent vatten och sanitet ...
Läs mer →

Lokaler för konferens och möten på Operahuset

MNO_4302
400
Antal kvadratmeter
280
Biosittning
18
Ögrupper
350
Mingel
250
Middag

Operaterrassen

Operaterassen är navet för storslagna tillställningar, galor, lanseringar, bröllop och middagar.
MNO_5645
600
Antal kvadratmeter
350
Biosittning
25
Ögrupper
600
Mingel
300
Middag

Rotundan

I direkt anslutning till Operaterrassen ligger Rotundan, en imponerande rund lokal med en takhöjd på hela sex meter.
MNO_7938
400
Antal kvadratmeter
150
Biosittning
8
Ögrupper
1000
Mingel
150
Middag

Café Opera

Café Opera är en legendarisk venue som är perfekt för allt från exklusiva middagar och storstilade fester till kreativa events.
MNO_5770
45
Antal kvadratmeter
30
Biosittning
3
Ögrupper
50
Mingel
40
Middag

Stora Salongen

Stora Salongen på Entresolvåningen är en sofistikerad och avskild lokal som rymmer upp till 30 gäster för sittande middag.
MNO_7902
40
Antal kvadratmeter
20
Biosittning
2
Ögrupper
30
Mingel
15
Middag

Redaresalen

Redaresalen, belägen på Entresolvåningen, är en elegant möteslokal som rymmer upp till 20 personer i en stilfull miljö.
MNO_5750
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
30
Mingel
16
Middag

Nobiskällaren

Nobiskällaren bjuder nu in till privata tillställningar där vinet står i centrum.
MNO_6208
400
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
350
Mingel
90
Middag

Operakällaren

Det här är en av Nordens mest prestigefyllda restauranger, Sveriges nationalkrog med anor från 1700-talet.
MNO_6319
60
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
18
Middag

Steinwallsrummet

Ett vackert chambre separee, perfekt för sällskap som vill sitta mer avskilt.
hornrummet-puff-operakallaren
-
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
-
Mingel
8
Middag

Hörnrummet

Hörnrummet är Operakällarens mest privata rum.
Cafe Opera-23
50
Antal kvadratmeter
-
Biosittning
-
Ögrupper
100
Mingel
-
Middag

END

END är vårt mest intima utrymme, med plats för upp till 150 gäster. Denna del av Operahuset är perfekt för er som vill skapa en egen nattklubb efter avslutad middag eller konferens.